Na ruim 22 jaar Rabobank ben ik in april 2020 gestart als communicatieadviseur bij de GHOR Brabant Midden-West-Noord. Het vergt wat aanpassingsvermogen om in deze hectische tijd bij een crisisorganisatie te starten, maar dat went snel. Er liggen immers zoveel mooie klussen op me te wachten!

Een van deze uitdagingen is deelname aan het RCT. Vanuit de GHOR word ik ‘uitgeleend’ aan het ABR Zorgnetwerk Brabant. Dit is voor 1 dag in de week met 1 doel voor ogen: Hoe draagt communicatie bij aan het vergroten van de betrokkenheid van zorgprofessionals en bestuurders bij het Zorgnetwerk. Hiervoor is een communicatiestrategie ontwikkeld. Enkele speerpunten zijn het werken met ambassadeurs en het opbouwen communicatienetwerk met communicatieprofessionals van zorginstellingen. De implementatie van deze strategie doe ik samen met de gemotiveerde en professionele RCT leden. Zij brengen elk op hun beurt het onderwerp antibiotica resistentie vanuit hun perspectief in. Ik zal vanuit mijn ruime werkervaring en communicatiekennis hieraan een bijdrage leveren. Zo kunnen we maximaal gebruik maken van elkaars expertise en zetten we het netwerk nog beter op de kaart.  

Als laatste maar zeker niet onbelangrijk: Ik woon samen met mijn partner Menno in Oosterhout. We hebben samen 2 sportieve zonen Boaz (12) en Lex (8) en zijn met grote regelmaat op en om het voetbalveld te vinden.

Even voorstellen … Corinda de Wit (48), communicatieadviseur bij het RCT